TATTOO VERWIJDERING

Heb jij een tattoo of slecht geplaatste Permanente Make Up waar je echt vanaf wil of die je wil laten coveren en daarom eerst wat lichter moet maken? Dan is Laseren misschien wel iets voor jou!

Hoe werkt dat laseren? 

De tattoo wordt verwijderd met een YAG Laser. De laser zorg ervoor dat de inktdeeltjes in microscopisch kleine deeltjes uit elkaar vallen en vervolgens door het lichaam worden afgevoerd.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dit is afhankeliijk met wat je precies wil. Lichter maken om vervolgens een andere tattoo erover te plaatsen of helemaal verwijderen. Om een tattoo lichter te maken zijn minder behandeliingen nodig dan wanneer de tattoo helemaal weg moet. Een hele oude zwarte tattoo kan met 3 tot 6 behandelingen weg zijn. Bij jongere en of tattoo's met kleur zijn meerdere behandelingen nodig. Hoeveel precies is afhankelijk van het soort pigment dat er gebruikt is en hoe diep de tattoo zit.

Hoe zit het met littekens?

Het is nooit helemaal uitgesloten dat het laseren litttekens achter laat. laseren veroorzaakt een soort van brandwondje. Er dient minimaal 2 maanden tussen elke behandeling te zitten. De huid kan dan goed herstellen. Dit voorkomt zoveel mogelijk schade aan de huid. 

Zijn de behandelingen pijnlijk?

Het laseren is niet pijnloos. Het wordt over het algemeen ervaren als tatoeëren of met het afschieten van een elastiekje tegen de huid. Hoe verder de tattoo is vervaagd hoe minder pijnlijk de behandelingen worden. Natuurlijk bestaat de mogelijkheid het vrijwel pijnloos te ondergaan. Hiervoor dien je een recept voor EMLA verdoving zalf bij je huisarts te vragen. 

Zal m’n tattoo uiteindelijk helemaal verdwijnen?

Ja, in principe wel. Echter zullen de donkere kleuren als eerste vervagen. Lichtere kleuren vervagen wat minder snel en hebben vaak meer behandelingen nodig. Kleuren tattoo's zijn moeilijker te verwijderen. Bepaalde kleuren zoals wit en hele lichte tinten zoals licht blauw en licht roze zijn moeilijk te verwijderen.