Steeds meer vrouwen kiezen voor permanente make up en dat is niet verwonderlijk. Met permanente make up zie je er altijd verzorgd uit. Ideaal bij het sporten, zwemmen, in de sauna en voor mensen met gevoelige ogen en mensen die slecht tegen cosmetica kunnen.

Wenkbrauwen

Dunne en/of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen wordt met permanente make-up volledig gecorrigeerd zodat een egale en gelijkmatige wenkbrauwlijn ontstaat. Eventuele littekens in de wenkbrauwen kunnen eveneens met permanente make-up worden gecamoufleerd. Heeft u vroeger te veel geëpileerd en nu bijna geen wenkbrauwen meer, met permanente make-up wordt uw gezicht weer compleet.

Ogen

Oogleden en wimpers laten de ogen spreken. Met permanente make-up kan met behulp van verschillende kleurstellingen het aanzicht en de uitstraling van de ogen worden veranderd en uiteraard worden verfraaid. Bij de eyeliners wordt tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd. Het geeft een natuurlijke en volle oogopslag. Altijd mooie ogen, zonder zich zorgen te hoeven maken over uitgelopen make-up.


Hoe gaat de de behandeling in zijn werk?

Permanent make-up is een behandeling waarbij pigment onder het huidoppervlak wordt ingebracht. Tot op zekere hoogte is permanente make-up te vergelijken met een tatoeage, maar dan wordt het pigment minder diep in de huid aangebracht.   

Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling duurt over het algemeen duurt ongeveer 1 tot 1½ uur. De wenkbrauwen nemen de meeste tijd in beslag omdat hierbij de wenkbrauwen vooraf eerst helemaal voorgetekend worden totdat de gewenste vorm is verkregen. Daarna als de vorm naar wens is wordt de pigment aangebracht.

Hoe lang blijft Permanente make up zitten?

Permanent make-up blijft een aantal jaren mooi, daarna vervaagt het langzaam. Er zijn mensen die al meer dan tien jaar geleden zijn gepigmenteerd waarbij de permanente make-up nog steeds duidelijk aanwezig is. Hoe lang permanente make-up mooi blijft verschilt sterk per persoon. Vervaagde permanent make-up is eenvoudig door bij te werken zodat u er weer jaren plezier van heeft.

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen een week.

Wat kan ik verwachten na de behandeling?

Na de behandeling ziet de kleur er in het beginsel donkerder uit. Dit zal na een aantal dagen lichter worden. Om tot een goed resultaat te komen, wordt de kleur aanmerkelijk donkerder ingezet om tot het gewenste eindresultaat te komen. Houdt rekening met het feit dat bijvoorbeeld wenkbrauwen zichtbaar donkerder zijn gedurende de eerste dagen. Laat permanente make-up niet vlak voor een belangrijk feest of andere gelegenheden aanbrengen. Liever ruim vooraf of erna.

Is er speciale nazorg na de behandeling?

In principe hoeft de huid na het aanbrengen van permanente make-up geen speciale behandelingen te ondergaan. Teneinde ervoor te zorgen dat uw permanente make-up optimaal zal zijn krijgt u nazorg richtlijnen mee.

Wat kan ik de eerste dagen na de behandeling verwachten?

Direct na het aanbrengen van permanente make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echter weer binnen enkele uren. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens kleine korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. Deze korstjes mag u niet zelf verwijderen, maar deze moeten uit zichzelf loslaten. In dit verband is het dan ook af te raden om in de eerste dagen na het aanbrengen van permanente make-up uw ogen op te maken.

Zie ik na 1 behandeling het eindresultaat?

Nee, er zijn in de meeste gevallen 1 tot 2 nabehandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Dit verschilt van persoon tot persoon en type huid. De opperhuid zuigt zich namelijk vol met de pigment die wordt ingebracht, maar deze laag zal regelmatig afschilveren. De pigmentatie kan tot wel 50% verdwenen zijn na een eerste behandeling. Schrik daarvan echter niet. Bij de volgende behandeling worden vorm en kleur bijgewerkt.

Doet het pijn en kan het verdoofd worden?

Het aanbrengen van permanente make up is niet geheel pijnloos. Uiteraard verschilt de mate van pijn ook per persoon daar de pijngrens bij ieder persoon verschillend is. Aangeraden wordt de huid te verdoven met EMLA crème. Dit is een verdovingscrème. Volgens de richtlijnen van de GGD dient u dit zelf bij de huisarts te regelen. Het is een crème dat op recept moet worden gehaald, omdat het onder de geneesmiddelenwet valt. Nagenoeg alle verdovingsproducten bevatten lidocaïne. U moet het tubetje, met u naam erop meenemen. Bij een eventuele GGD controle moet dit overlegt kunnen worden. Een tubetje van 5 mg is genoeg voor 3 behandelingen

Mag ik zwemmen en naar de sauna?

Om hygiënische redenen mag u gedurende acht dagen na de behandeling niet in de sauna, zwembad of zee. Houdt dus rekening bij het aanbrengen van permanente make-up met uw vakantieplannen.

Mag ik gaan zonnen of onder de zonnenbank?

Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor UV-licht. U mag gedurende acht dagen na de behandeling geen gebruik maken van de zonnebank. Ook hier geldt dat u rekening moet houden met uw vakantieplannen.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?

Absoluut. Permanente make-up is niet bedoeld als avond make-up, het dient voornamelijk om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit.

Is permanente make-up veilig?

Ja, absoluut! Alle behandelingen worden uitgevoerd onder de voorwaarden die worden gesteld op het gebied van veiligheid en hygiëne en waarvan de controle in handen is van de GGD. Zie ook: www.lchv.nl met de landelijk geldende richtlijnen voor cosmetische tatoeage en permanent make-up. Alle kleurpigmenten voldoen aan de daaraan bij wet gestelde eisen voor wat betreft samenstelling, eigenschappen e.d.

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?

Het principe lijkt op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. Echter, de apparatuur als ook de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend.

Kan met permanente make-up een ‘tijdelijke’ tattoo gezet worden?

Tijdelijke tatoeages bestaan niet. Permanente make-up pigmenten vervagen onder andere doordat deze minder diep in de huid gezet worden. Als ze vervaagd zijn vallen ze niet meer op tussen wimperhaartjes of langs de liprand. Echter totaal verdwijnen gebeurt niet. Bij een zogenaamde ‘tijdelijke’ tattoo vervaagt het pigment ook, maar verdwijnt niet in het geheel, dus blijft een wazige vlek over.

Nabehandeling

Omdat nieuwe permanente make up vrijwel altijd een nabehandeling nodig heeft kunt u maximaal 2 maal gebruik maken van een kosteloze nabehandelingservice. Voorwaarde is dat deze behandeling binnen 3 maanden na de eerste behandeling plaatsvindt. Nadien gelden andere tarieven.

Uw gezondheid.

U dient ons te informeren over uw gezondheid, medicijngebruiken overige relevante medische zaken. Als er geen contra indicaties zijn kan tot de behandeling worden overgegaan. Medicijnen kunnen van invloed zijn op de behandeling en het eindresultaat. Door medicijnen met bloedverdunners zal het pigment minder goed door de huid worden vastgehouden. U wordt geadviseerd om ruim vierentwintig uur vóór de behandeling en tot vier uur na de behandeling geen bloedverdunners (bv: aspirine, aspegic, sedergine…) in te nemen. Pijnstillers met paracetamol (dafalgan, perdolan, panadol…) is toegestaan . Medicijnen voor acne (bv: Roaccutane) of eczeem maken de huid dunner. U zult minimaal een half jaar na de laatste behandeling met Roaccutane moeten wachten zodat de huid zich eerst kan herstellen.