Op deze pagina vind je de Nazorg voor Tattoo's, Permanente make up en Tattoo verwijdering.


TATTOO NAZORG

Je tatoeage is een sieraad voor het leven. Neem dan ook tijd om deze goed te verzorgen. Een pas aangebrachte tatoeage kun je vergelijken met een schaafwond. De wond heeft tijd nodig om te genezen. Met name de eerste week wanneer de wond nog open is. In deze periode loop je de meeste kans op infectie e.d. van buitenaf. Wees daarom zeer alert en verzorg de tatoeage met uiterste zorg en precisie. Pas dan heb je het meest plezier van je tatoeage. Hieronder wordt zo duidelijk mogelijk uitgelegd wat er allemaal komt kijken bij de genezing en verzorging van je tatoeage. Lees het daarom aandachtig door. Mochten er ondanks alles toch nog vragen zijn neem dan gerust contact op.

Verwijderen van de folie: Verwijder de folie na 2 – 3 uur nadat je tatoeage is gezet. En verzorg je tatoeage zoals hieronder beschreven.

Verzorging van de tatoeage: Gebruik de eerste week, zolang de tatoeage nog niet vervelt is, Vaseline of Bepanthen om je tatoeage vettig te houden. Uitdrogen van je tatoeage kan kostvorming veroorzaken.

1. Was de tatoeage met een zeepvrije lotion. Bijvoorbeeld Neutral. Bij voorkeur met de hand dus geen washandjes e.d.
2. Dep na het afspoelen de tatoeage droog met een schone handdoek of tissue.
3. Smeer je tatoeage lichtjes in met vaseline of Bepanthen.
Doe dit, meerdere malen per dag, totdat je huid volledig vervelt is. Houdt de huid in ieder geval goed ingevet om te voorkomen dat de tatoeage uitdroogt. Anders heb je kans op korstvorming wat schade kan aanrichten aan je tatoeage.

Hygiëne: Let gedurende de genezing goed op je persoonlijke hygiëne. Raak je tatoeage zo min mogelijk aan en altijd alleen met goed gewassen handen. Draag schone kleding het liefst van katoen. Draag vooral geen wol en of slaap niet onder wollen dekens. Draag geen strakke kleding over je tatoeage. Vermijd plekken waar het stoffig en vies is. Mijd huisdieren en vooral hun haren in de buurt van je tatoeage.

Roodheid en branderig gevoel: De eerste dagen kan je tatoeage rood zijn en branderig aanvoelen. Dit verdwijnt in de loop van de dagen.

Velletjes: Door vernieuwing van je huid zal je tatoeage na ca. een week gaan vervellen. Het vervellen kan ook jeuk veroorzaken. Smeer in dit geval met Vaseline of Bepanthen de tatoeage in en ga niet krabben en of trekken aan de velletjes. Dit kan schade veroorzaken aan je tatoeage. Jeuk is een teken van genezing. Als alle velletjes eraf zijn dan is de oppervlakte van je huid genezen. Je kunt, omdat de tatoeage erg droog zal zijn zo af en toe invetten met Vaseline of Bepanthen.

Ontsteking: Een ontsteking kun je krijgen door verschillende factoren. Zon, stof, vuil, haren e.d. die ongemerkt op je tatoeage terecht komen. Wanneer je regelmatig je tatoeage wast en ingevet houdt is deze kans veel kleiner. Een ontsteking merk je op doordat er een bepaald deel van je tatoeage erg rood en pijnlijk aan gaat voelen. Er kan ook pus uit de wond komen. Normaal gaat dit met een goede verzorging weer vanzelf over. Heb je twijfels ga dan naar je huisarts. Die kan het beste beoordelen wat je moet doen en er eventueel meteen iets voor geven. Ga niet zelf dokteren. Dit komt jouw gezondheid en je tatoeage niet ten goede.

De zon / Zonnebank: Ga de eerste 3 weken niet zonnen. Dit i.v.m. infectie gevaar. De zon heeft ook een grote invloed op de kleur in je tatoeage. Deze zal veel snellen verbleken bij mensen die veel in de zon of onder de zonnebank liggen. Gebruik tijdens het zonnen dan ook een hoge beschermingsfactor op je huid om het vervagen van je tatoeage te minderen. Bij mensen met een van nature donker getinte huid zullen kleuren in een tatoeage veel minder helder zijn dan bij mensen met een blanke huid. Dus ook bij een zongebruinde huid zijn kleuren veel minder helder.

Zwemmen, Baden, Douchen en Sauna: Gedurende de eerste 2 weken mag je niet in bad, de sauna of gaan zwemmen. De kans op infectie is dan het grootst. Douchen is geen probleem. Let wel op dat de straal water over je tatoeage niet te warm is. Dit kan erg pijnlijk zijn. Er mogen geen zeepresten op je tatoeage achter blijven. Dus goed afspoelen.

Vervagen van de tatoeage: De eerste week ziet je tatoeage er heel donker uit. Dit zal na de genezing minder zijn. Door het vervellen ligt er als ware een filter over je tatoeage. De eerste tijd zal je tatoeage er rimpelig uitzien. Dit komt doordat de huid daar erg dun is. Na een week of 3 is je huid weer op de normale dikte en ziet er dan weer goed uit. Hoe ouder je tatoeage wordt hoe meer deze met de jaren zal vervagen. Belangrijk is als je de tatoeage mooi wilt houden deze ook na de genezing moeten blijven verzorgen. Bij mensen met een droge huid ziet de tatoeage er al erg snel vaag uit. Wanneer je de huid goed verzorgt met een goede vochtinbrengende lotion dan zal je meteen zien dat je tatoeage weer helder is en blijft.

Nabehandeling: Wanneer er na de genezing vage plekjes in je tatoeage zitten wil het zeggen dat op die plekjes de kleur niet goed gepakt heeft. Iedere huid is anders en zo ook het resultaat van de tatoeage na de genezing. Wanneer je vage plekjes hebt in je tatoeage dan wordt dit kosteloos bijgewerkt. Hiervoor dien je wel binnen 3 maanden na het zetten van de tatoeage een nieuwe afspraak voor te maken. Na 3 maanden vervalt je recht op kosteloos herstel en dien je een materiaal vergoeding te betalen. Dus wacht nooit te lang met het maken van een afspraak voor het bijwerken van je tatoeage. Het opfrissen van een oude tatoeage, omdat die vager is geworden, valt natuurlijk ook niet onder de garantie. Elke tatoeage wordt lichter en vager. Dit is geheel iets anders dan wanneer er echte lichte vlekjes in je tatoeage zitten vlak na de genezing. Vandaar je deze ook binnen 3 maanden dient bij te laten werken om aanspraak te maken op de garantie.NAZORG PERMANENTE MAKE UP

De genezingstijd van de permanente make up bedraagt ongeveer een week. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de permanente make up absoluut noodzakelijk. Direct bij thuiskomst dient u de permanente make up in te smeren met de vaseline die u heeft meegekregen..

De nazorg regelt u geheel zelf. Om dit zo spoedig mogelijk te laten verlopen hebben wij nazorg instructies voor u opgesteld.

Behandel de wond als volgt:

1. Raak de permanente make up zo min mogelijk aan met de handen.
2. Alleen bij wenkbrauwen. Was de wond twee maal per dag met een milde PH neutrale zeep.
3. Dep de wond na het wassen droog met een schone tissue.
4. Smeer de wond ( met schoon gewassen handen) in met de Vaseline die u heeft meegekregen.
5. Gebruikgeen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond.
6. Draag geen pleisters of verband over permanente make up.
7. Breng in geen geval cosmetica aan op de wond gedurende de genezing.
8. Vermijd tijdens de genezing contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden of natuurlijk zwemwater) Ga ook niet
in een sauna of stoombad.
9. Stel de gepigmenteerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel) Om te voorkomen
dat de permanente make up na de genezing snel zal vervagen tijdens het zonnen raden wij aan een hoge
beschermingsfactor te gebruiken.

Belangrijk:
Door het pigmenteren ontstaat er soort van een kleine schaafwond. Tijdens de genezing kunnen kleine kosjes ontstaan. Om infectie en littekentjes en andere schade aan de permanente make uo of huid te voorkomen mag u in GÉÉN geval aan krabben aan de gepigmenteerde huid! Het resultaat zal dan niet aan uw verwachting voldoen.

Zwelling:
Indien er een zwelling optreed kunt u het beste de huid koelen. Dit doet u als volgt. Koel gedurende 20 minuten. en herhaal dit indien nodig. Gebruik hiervoor een Coldpack met daarom een schone doek. Dit is om bevriezing van de huid te voorkomen. Indien u niet beschikt over een Coldpack dan kunt u een washandje of wattenschijfje vochtig maken met koud water en deze goed uitwringen. Leg deze 10 minuten in de vriezer. Doe er (schoon) folie of boterhamzakje omheen, zodat de huid droog blijft.

Bij aanhoudende zwelling, hevige roodheid, pussen en wondvocht altijd contact met uw huisarts opnemen.

Nabehandeling:
Er zijn in de meeste gevallen 1 tot 2 nabehandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Dit verschilt van persoon tot persoon en type huid. De opperhuid zuigt zich namelijk vol met de pigment die wordt ingebracht, maar deze laag zal regelmatig afschilveren. De pigmentatie kan tot wel 50% verdwenen zijn na een eerste behandeling. Schrik daarvan echter niet. Bij de volgende behandeling worden vorm en kleur bijgewerkt. Een nabehandeling kan pas na 3 weken plaatsvinden. Er kan maximaal 2 maal gebruik worden gemaakt van een kosteloze nabehandeling. Voorwaarde is wel dat de nabehandeling binnen 3 maanden na de eerste behandeling plaatsvindt. Daarna gelden andere tarieven.NAZORG TATTOO VERWIJDERING

Met de YAG laser maak je een soort van oppervlakkig brandwondje/schaafwondje. Deze huidbeschadiging moet verzorgd worden.

Houdt de behandelde huid tijdens de genezing goed schoon en droog. Maak het gebied schoon met water en dep het dan droog. Een desinfecterende zeep is toegestaan. Spoel altijd heel goed af.

Smeer het gebied 3 x per dag in met vaseline. Dit doe je gedurende een week.
Je mag eventueel koude kompressen gebruiken na de behandeling, het helpt tegen de pijn en zwelling.

De duur van het de genezing van de wond duurt ongeveer een week tot 10 dagen.

De huid die behandeld is kan iets rood en gezwollen zijn. Het is vergelijkbaar met zonverbranding. Na een aantal dagen zal dit verdwijnen.

Douchen mag 2 uur na de behandeling. Zorg er wel voor dat je niet te heet douched. Dit merk je vanzelf omdat dit pijnlijk aanvoelt. Je mag niet in Bad, bubbelbad, zwemmen. Hierdoor week je de huid en dat is niet goed voor de wond. Je loopt hierdoor grote kans op infectie. Dit is pas toegestaan als alle korstjes weg zijn.

Blaren of bloedblaasjes doen zich wel eens voor. Dit gebeurt binnen 8 uur na de behandeling. Prik de blaren nooit kapot i.v.m. infectiegevaar. Om een infectie te voorkomen, kun je je brandblaar het beste afdekken met een kompres van steriel gaas. Zorg dat het niet te strak zit!

Jeuk is heel normaal dit wil zeggen dat je huid zich aan het herstellen is. Is het erg hinderlijk, smeer de behandelde plek dan nog eens in met vaseline dit verzacht de jeuk.

Krab niet als je jeuk hebt of kostjes hebt. Wanneer je de kostjes door het krabben van je huid verwijderd ontstaat er litteken. Ook kan het gaan ontsteken.

Scheren mag zodra de huid weer genezen is en alles korstjes weg zijn.

Sporten mag zolang hierbij de wond niet belast wordt door bijvoorbeeld schuren e.d.

Ga de eerste 3 weken niet in de zon.

Draag geen make-up op of bij het gebied dat behandeld is.

Als het ontstoken is ( honing kleur of extreem rood) of ben je ongerust bel ons dan of neem contact op.

Als je een extreme reactie hebt bel dan je dokter of dokterspost.

Het is nooit uitgesloten dat er littekens ontstaan. Om littekens te beperken kan je na de genezing een littekencrème gebruiken.

Tussen elke behandeling staat een herstelperiode van minimaal 2 maanden. Dit geeft je lichaam de tijd om de inktdeeltjes te verwijderen. Ook zal je huid weer voldoende hersteld zijn om een volgende behandeling aan te kunnen.